top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverPetra Schuttel

In vijf stappen naar een droomhuis

Bijgewerkt op: 10 jun. 2020

De onroerend goed markt in Spanje is niet zo transparant als in Nederland. Er bestaat geen Funda, makelaars dienen de belangen van zowel de koper alsook de verkoper en objecten staan vaak bij meerdere makelaars (en soms voor andere vraagprijzen) te koop! Mallorca Pearls hanteert een vijfstappenplan om het proces van het eerste idee tot aan de sleutel van het droomhuis soepel te laten verlopen.
STAP 1: Wensen, dromen en mogelijkheden in kaart brengen

Het lijkt zo logisch: bekijk de wensen van de klant en zorg vervolgens voor een aansluitend aanbod. Toch kiezen veel lokale makelaars voor een andere aanpak. Door het ontbreken van een goede voorbereiding, laten zij u simpelweg alle huizen binnen uw budget zien, in de hoop dat u iets leuk vindt. Dit is vaak tijdrovend en niet efficiënt.

Mallorca Pearls werkt anders. Meestal kom ik bij u langs thuis in Nederland.

We inventariseren eerst uw wensen, ideeën en verwachtingen. Daarmee stel ik een zoekprofiel op waarmee ik aan de slag ga. Via mijn locale partners, makelaars en andere bronnen kom ik tot een shortlist van een aantal huizen die we samen bespreken en waarmee we het zoekprofiel verder aanscherpen. Zo weet ik precies waar u naar op zoek bent en kunnen we een bezoek aan het eiland inplannen.


STAP 2: Bezichtigingen

Blijf niet eindeloos achter uw computer hangen. Uit de praktijk blijkt namelijk dat bij een bezichtig uw wensen en verwachtingen worden aangepast. Zaken die eerst niet belangrijk leken, worden dat nu wel. U komt daar alleen achter als u gaat kijken. Het ideale huis bestaat helaas niet en soms moet u een compromis met uzelf sluiten. Daarom is een bezoek ter plaatse zo belangrijk! Ons team ter plaatse bereidt uw bezichtigingen voor en plant de afspraken.


De ervaring leert dat tijdens het bezichtigen vaak de prioriteiten en wensen van de klant kunnen veranderen. Wij spelen hier op in door bijvoorbeeld ook een woning te laten zien die wellicht niet perfect aansluit op het papieren zoekprofiel, maar die u toch uitdaagt en dwingt tot kritisch nadenken.


STAP 3: het koopproces

Het moment is daar. U gaat een huis kopen! In Nederland zijn mensen gewend om keihard te onderhandelen en in deze strijd benoemen we negatieve punten van het huis. In Spanje wordt dat niet altijd gewaardeerd. Een meer subtiele strategie levert doorgaans een veel beter en sneller resultaat op. Ook kijken wij naar de positie van de verkoper en zaken als: zijn er eerdere biedingen afgewezen, wat is de prijs/ kwaliteitverhouding in relatie tot de actuele marktsituatie, hoe staat u er zelf in, etc. Ik adviseer u over de onderhandelingsstrategie en indien akkoord, voer ik de onderhandelingen voor u.

Door mijn jarenlange ervaring weet ik als geen ander hoe dit moet. Mijn uitgebreide netwerk van (Spaans én Nederlandssprekende) specialisten staat daarbij tot uw beschikking. Van advocaten en fiscalisten tot financieel specialisten. Nadat uw bod is geaccepteerd, helpen wij u met het papierwerk en begeleiden u tot en met de notariële overdracht.


STAP 4: de after-sales

In de afgelopen jaren heb ik op Mallorca een netwerk van betrouwbare experts en partners opgebouwd. Samen met hen regelen we de randzaken. Zaken waar u zelf misschien nog niet aan heeft gedacht. U moet bijvoorbeeld een lokale bankrekening openen, een aansluiting regelen voor water en elektriciteit en een internetabonnement afsluiten. Of u wilt verbouwen en zoekt een architect, interior designer of een tuinman. We helpen u graag met al deze praktische zaken.


STAP 5: genieten van uw droomhuis!

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page